رمز یکبار مصرف(OTP)

onetimepassword یا رمز یکبار مصرف،بصورت تخصصی پیرامون فناوری اطلاعات،امنیت سایبری،گواهینامه های امنیتی،،لینوکس ،آموزش زبانهای برنامه نویسی تحت وب،هوش مصنوعی و … مطلب مینویسد.

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا

پیامک: 10009000000
اعتماد در فضای سایبری

اعتماد در فضای سایبری

اعتماد در فضای سایبری یکی از بحث برانگیزترین مسائل در اینترنت است و اینکه به چه کسی میتوان اعتماد نمود یا اعتماد نکرد ،خیلی مسئله مهمی است.

اولین فاکتور در بررسی یک فروشگاه اینترنتی ،دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی از وزارت صنعت ،معدن و تجارت است چون دارا بودن نماد اعتماد در واقع به منزله ثبت کسب و کار اینترنتی به صورت قانونی است و حداقل شما میتوانید از آدرس و تلفن ثابت فروشگاهی که از آن مبادرت به خرید میکنید اطمینان یابید چرا که بصورت دقیق این مراحل برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی مورد ارزیابی توسط دولت قرار میگیرد.

در نماد اعتماد الکترونیکی علاوه بر آدرس و شماره تلفن فرد یا شرکت فروشنده ،نام شخصیت حقیقی یا حقوقی نیز درح شده است و همچنین مجوزهایی که برای آن کسب و کار مورد تایید مراجع ذیصلاح قرار گرفته است در نماد اعتماد مشهود است.

اما مهمترین نکته ای که کاربران باید به آن توجه نمایند این است که رضایت مشتریان و شکایات آنها نیز در آن مندرج میشود و همچنین تعداد شکایات پاسح دهی شده یا پاسخ دهی نشده نیز در این صفحه منعکس میشود.

یکی از مسائلی که باید در نماد اعتماد یک فروشگاه اینترنتی توحه نمود در واقع تاریخ انقضای نماد اعتماد است که باید بسیار مورد توجه قرار داد.

با این گفتار به نظر میرسد اعتماد به صفحات اینستاگرامی که فاقد وبسایت و نماد اعتماد الکترونیکی معتبر هستند بسیار کار ریسکی و خطرزایی است و در برخی مواقع باعث مغلون شدن شما خواهد شد.

اعتماد در فضای سایبری به فروشندگان اینستاگرام

بنده در همین اواخر برای تست اعتماد به کسب و کارها مبادرت به خرید اینترنتی از یکی از فروشندگان ایسنتاگرام نمودم و مبلغ ۸۸۶۰۰۰ تومان بابت کالا و خدمات ارسالی پرداخت نمودم که فروشگاه مذکور کالا را ارسال نمود ولی متاسفانه چون ما از کیفیت محصول رضایت نداشتیم مبادرت به تماس بعد از مراحل خرید و تحویل کالا با فروشنده نمودیم که فروشنده مذکور پاسخ تلفن خود را نداد و بعبارتی تلفن خود را خاموش نمود.

در صورتیکه اگر این امر برای یک فروشگاه اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی صورت بگیرد خیلی راحت میتوان مبادرت به پیگیری و باز پس دادن کالاها نمود.

در برخی مواقع میتوانید در سایت enamad.ir نیز دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی را برای یک دامنه فروشگاهی خودتان شخصا کنترل نمایید.برای این کار پس از ورود به سایت اینماد بر روی ذره بین موجود در سایت کلیک نموده و سپس نام دامنه را وارد نمایید تا سایت به شما اعلام کند که آیا دارای نماد اعتماد هست یا خیر؟!

اعتماد در فضای سایبری هم مانند فضای حقیقی و سنتی آن تابع یکسری اصول است که با در نظر گرفتن نماد اعتماد میتوان تا حدود زیادی از ریسک بهنگام خرید اینترنتی جلوگیری کنید.

یکی از فاکتورهای مهم در تست اعتماد در فضای سایبری این است که شما قبل از خرید با استفاده از شماره های تماس اعلام شده در سایت مبادرت به تست و آزمایش سایت مورد نظر نمایید و همچنین سعی کنید تا ببینید آیا در ساعات مختلف روز پاسحگویی از سوی مدیران و مسئولان کسب و کار اینترنتی وجود دارد یا خیر!

برای مشاهده نمونه نماد اعتماد میتوانید اینجا کلیک کنید.

اعتماد در فضای سایبری بسیار مهم است و باید در هر خرید اینترنتی بسیار جدی گرفته شود تا از ایجاد ضرر و زیانهای مادی و معنوی تا حدود زیادی جلوگیری گردد.

برگشت به صفحه اول

تصویر کاوه توفیقی

کاوه توفیقی

در سال 1372 یعنی اول دبیرستان به واسطه درس طرح کاد با کامپیوتر آشنا شدم و با خرید یکعدد کامپیوتر 80386DX4 یا یک مگابایت رم و 40 مگابایت هارد با مانیتور TVM توسط پدرم از شرکت به افزار اصفهان(مهندس شکرانی و مهندس موسوی) به کامپیوتر علاقه مند شدم و تا اکنون گرفتار رفاقت با کامپیوترم هستم.متولد 1358،متاهل،اصفهانی اولین سیستم عاملی که با آن کار با کامپیوتر را شروع کردم سیستم عامل MS-DOS ورژن 5 بود! و به یاد دارم زمانی که ویندوز نگارش 3 آمد،کامپیوترم را ارتقاء دادم تا بتوانم آنرا نصب کنم و چقدر آن دوران هیجان انگیز بود بعد از نصب ویندوز 95 ! به زبانهای قدیمی برنامه نویسی از جمله gw-basic،کوییک بیسیک،پاسکال،Fortran،C و فاکس پرو تحت سیستم عامل داس برنامه نوشته ام. از سال 1380 یا 1381 با سیستم عامل UNIX و بدنبال آن Linux آشنا شدم وحوالی سالهای 1383 یا 1384 اولین سی دی های اوبونتو را از طریق پست دریافت کردم که هنوز هم دارم و ترجیج خودم استفاده از سیستم عامل Linux اوبونتو است. در حال حاضر با PHP و MySQL تحت وب برنامه مینویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *