رمز یکبار مصرف(OTP)

onetimepassword یا رمز یکبار مصرف،بصورت تخصصی پیرامون فناوری اطلاعات،امنیت سایبری،گواهینامه های امنیتی،،لینوکس ،آموزش زبانهای برنامه نویسی تحت وب،هوش مصنوعی و … مطلب مینویسد.

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا

پیامک: 10009000000
رمز عبور قوی

رمز عبور قوی

رمز عبور قوی یکی از راههای جلوگیری از ورود به ایمیل شما،پروفایل شما،کامپیوتر شما،شبکه اینترنت شما،شبکه وای فای که در منزل استفاده میکنید و حتی سایت شماست.بنابراین در انتخاب یک رمز عبور قوی باید بسیار دقت نمود.

یک رمز عبور قوی حداقل باید ۱۱ کاراکتر به بالا باشد و شرایط زیر را داشته باشد:

۱-دارای حروف بزرگ باشد

۲-دارای حروف کوچک باشد

۳-دارای تعدادی عدد باشد

۴-استفاده از علایم خاص نظیر !*_+&

بدیهی است که هرچه تعداد کاراکترهای یک پسورد زیادتر باشد آن پسورد قوی تر است و ۱۱ کاراکتر بعنوان کمترین تعداد کاراکتر باید در نظر گرفته شود.

در هنگام انتخاب رمز عبور قوی حتما دقت داشته باشید که از اعدادی مانند شماره تلفن،شماره شناسنامه یا کد ملی خودتان استفاده نکنید چون این اعداد به راحتی توسط هکرها حدس زده میشوند.

تولید رمز عبور قوی

ما در سایت شرکت نوش آذر رایانه برای شما یک تولید کننده رمز عبور قوی ساخته ایم که به شما ایده های خوبی برای انتخاب یک رمز عبور خوب میدهد.برای مشاهده این تولید کننده رمز عبور اینجا کلیک کنید.

وقتی که از لینک داده شده به سایت شرکت نوش آذر رایانه وارد شدید با عنوان Noosh Azar Password Generator مواجه میشوید. در فیلد Password Length(6 – 20 chars) میتوانید طول رمز عبور را انتخاب کنید مثلا ۸ کاراکتر و البته میتوانید تا رمز عبور ۲۰ کاراکتری هم تولید کنید!

سپس تمامی گزینه ها را انتخاب کنید و بر روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید تا به شما پیشنهادات رمز عبور داده شود.

در زیر سه نمونه از رمز عبورهای قوی که توسط Noosh Azar Password Generator ساخته شده اند مشاهده میکنید:

&yZd(7C#@5Nv2t5O1f!G

W67@P-Dlhk+C6uD2e$?6

OPk#6B(1Sx@9sR!c01-n

متاسفانه دیده شده است که افراد برای رمز های خودشان از اعدادی مانند ۰۱۲۳۴۵۶۷۸۹ استفاده میکنند که خیلی زود این قبیل رمزهای عبور هک میشوند.

در جدول زیر شما میتوانید مشاهده کنید که رمز های عبور قوی سالیان زیادی طول میکشد تا توسط یک هکر یافت شوند و بعکس در مقابل رمزهای عبور ضعیف خیلی زود کشف میشوند!!

طبق جدول بالا یک رمز عبور که از حروف بزرگ،کوچک،اعداد و کاراکترهای خاص باشد و البته ۱۲ کاراکتر داشته باشد ۲۲۶ سال زمان میبرد تا توسط یک هکر یافت شوند! حالا اگر با همان شرایط فقط یک کاراکتر اضافه کنید یعنی ۱۳ کاراکتر به عنوان رمز عبور انتخاب شود این زمان از ۲۲۶ سال به ۱۵۰۰۰ سال ارتقاء میابد!

حال اگر فقط یک کاراکتر دیگر اضافه کنید یعنی یک رمز عبور که ۱۴ کاراکتر باشد و شامل حروف بزرگ و کوچک و اعداد و کاراکترهای خاص باشد این زمان یک میلیون سال ارتقاء میابد بعبارت دیگر یک میلیون سال طول میکشد تا رمز عبور شما توسط یک هکر یافت شود!

حالا یک سایت به شما معرفی میکنم تا این سایت برای شما تخمین بزند که حدودا چه قدر زمان طول میکشد تا رمز عبور شما توسط یک هکر پیدا شود.

برای مشاهده این سایت اینجا کلیک کنید.رمزهای عبور و انتخاب آنها را جدی بگیرید تا همیشه و همواره اطلاعات شما محفوظ بماند.

حالا ممکن است این سئوال برای شما پیش بیاید که از چه کاراکترهای و علایم ویژه ای میتوانیم در ساخت رمز عبور قوی استفاده کنیم،شما از این کاراکترها ! ” # $ % & ‘ ( ) * + , – . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ _` { | } ~ میتوانید در ساخت رمز عبور خودتان استفاده کنید!

The following characters can be used for login user names and passwords. Names and passwords are case-sensitive.

  • Upper case letters: A to Z (26 characters)
  • Lower case letters: a to z (26 characters)
  • Numbers: 0 to 9 (10 characters)
  • Symbols: (space) ! ” # $ % & ‘ ( ) * + , – . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ _` { | } ~ (33 characters)

در آینده بیشتر درباره نحوه انتخاب یک مرز عبور بسیار قوی با شما خواهیم گفت.امیدوارم سایت ما را دنبال کنید تا همواره از ساده ترین راههای حفظ امنیت خودتان آگاهی یابید.

برای رفتن به صفحه اول اینجا کلیک کنید!

تصویر کاوه توفیقی

کاوه توفیقی

در سال 1372 یعنی اول دبیرستان به واسطه درس طرح کاد با کامپیوتر آشنا شدم و با خرید یکعدد کامپیوتر 80386DX4 یا یک مگابایت رم و 40 مگابایت هارد با مانیتور TVM توسط پدرم از شرکت به افزار اصفهان(مهندس شکرانی و مهندس موسوی) به کامپیوتر علاقه مند شدم و تا اکنون گرفتار رفاقت با کامپیوترم هستم.متولد 1358،متاهل،اصفهانی اولین سیستم عاملی که با آن کار با کامپیوتر را شروع کردم سیستم عامل MS-DOS ورژن 5 بود! و به یاد دارم زمانی که ویندوز نگارش 3 آمد،کامپیوترم را ارتقاء دادم تا بتوانم آنرا نصب کنم و چقدر آن دوران هیجان انگیز بود بعد از نصب ویندوز 95 ! به زبانهای قدیمی برنامه نویسی از جمله gw-basic،کوییک بیسیک،پاسکال،Fortran،C و فاکس پرو تحت سیستم عامل داس برنامه نوشته ام. از سال 1380 یا 1381 با سیستم عامل UNIX و بدنبال آن Linux آشنا شدم وحوالی سالهای 1383 یا 1384 اولین سی دی های اوبونتو را از طریق پست دریافت کردم که هنوز هم دارم و ترجیج خودم استفاده از سیستم عامل Linux اوبونتو است. در حال حاضر با PHP و MySQL تحت وب برنامه مینویسم.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *